Izvor: Radio 021, 15.Maj.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk ograničava upotrebu emitovanja videa uživo

Kompanija Fejsbuk objavila je da ograničava upotrebu svoje platforme za direktno emitovanje videa, koju je koristio ubica u Krajstčerču na Novom Zelandu da uživo prenese masakr 51 osobe u džamijama sredinom marta.

Fejsbuk je bio jako kritikovan zato što je kasnio u prekidanju tog videa čije slike su se jako brzo širile preko interneta. U slučaju Krajstčerča, Fejsbuk je morao da ukloni 1,5 miliona kopija videa, što vrlo jasno ukazuje da je potrebno da uradi više.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kompanija je tada obećala da će preispitati uslove koriščenja platforme "Live".

Od sada korisnici koji krše propise za upotrebu te društvene mreže, posebno one koji zabranjuju opasne organizacije i pojedince neće više imati pristup mreži na neko vreme, i to od prvog prestupa.

To na primer znači da će neko ko deli izjavu terorističke grupe bez konteksta biti blokiran i da neće moći da koristi Facebook live određeni period, na primer 30 dana.

Kompanija je takođe obećala 7,5 miliona dolara za nova istraživanja u partnerstvu sa tri univerziteta kojim bi se automatski primetila zabranjena sadržina.

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern ocenila je da se radi o dobrom prvom koraku.

Ova objava podudara se sa današnjim sastankom u Parizu o onlajn ekstremizmu.

Francuski predsednik Emanuel Makron i premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern pokrenuće inicijativu "Zov Krajstčerča" (Christchurch call), nazvanu po novozelandskom gradu u kojem je 15. marta u napadu na dve džamije ubijena 51 osoba.

Na sastanku u Parizu učestvovaće drugi lideri, šefovi država i ševovi internet kompanija.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.