Izvor: Radio 021, 01.Jul.2020, 08:38

Fauči: SAD bi mogle da imaju 100.000 slučajeva dnevno

SAD idu u pogrešnom smeru i moglo bi da nam se dogodi da dnevno imamo 100.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, izjavio je Entoni Fauči, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti.

"Idemo u pogrešnom smeru i očito je da ne kontrolišemo situaciju. Ne bi me iznenadilo da imamo 100.000 novih slučajeva zaraze dnevno", kazao je Fauči tokom obraćanja u američkom Senatu.

Naveo je da je vrlo zabrinut situacijom u Floridi, Teksasu, Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Arizoni, budući da skoro 50 odsto novih slučajeva u SAD dolazi iz te četiri savezne države.

U ponedeljak je u SAD zabeležena 41.000 novih slučajeva zaraze, a u utorak oko 45.000. Sjedinjene Države su najpogođenija zemlja na svetu sa 2.727.300 zaraženih i 130.106 umrlih.

Fauči je rekao da postoji zabrinjavajući "sve ili ništa" fenomen, po kojem države ili u potpunosti provode stroge epidemiološke mere ili su se prerano otvorile, a ljudi pohrlili u barove i javne prostore zanemarujući zdravstvene preporuke.

Takođe, kazao je da nema garancija da će Sjedinjene Države imati vakcinu protiv kovida-19 do početka sledeće godine.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.