Izvor: Radio 021, 17.Sep.2019, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Goran Vesić dobio "spomenik" na Trgu republike u Beogradu

Inicijativa "Ne davimo Beograd" postavila je spomenik zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću na renoviranom Trgu republike u Beogradu.

Neposredni povod za postavljanje spomenika, rekli su organizatori iz Inicijative, jeste činjenica da su centralnom gradskom trgu, samo nekoliko nedelja nakon rekonstrukcije, potrebne popravke. Dodaju da ovo nije prvi put da grad mora da popravlja tek završene projekte, što jasno govori o kvalitetu naručenih radova.

"Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije ovo jedini razlog zbog koga Goran Vesić zaslužuje spomenik. Beograd na čijem je čelu danas je poligon brojnih otimačina javnih i prirodnih dobara, brojnih specijalnih i povlašćenih projekata koji su iznad zakona, sumnjivih dilova namenjenih zaradi korumpirane političke elite. Pored Beograda na vodi, tu je koncesija i izgradnja spalionice na deponiji u Vinči, preskupa kozmetička prepravka poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, potpuno neopravdana avantura u vidu beogradske gondole, mega jarbola ili muzičke fontane, koji pored finansijskog opterećenja budžeta grada i republike, ostavljaju za sobom nemerljivu štetu i na kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada, ali i na svakodnevni život građana", navela je Inicijativa.

Kako zaključuju u "Ne davimo Beograd", ovaj spomenik je opomena da se nikada više ne dozvoli da se na čelu Beograda nađe korumpirana politička elita.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.