FOTO: U Kini nastalo groblje odbačenih bicikala

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: U Kini nastalo "groblje" odbačenih bicikala

U Kini vlada sve veća zabrinutost zbog gomilanja odbačenih bicikala za iznajmljivanje, posebno nakon nastanka "groblja za bicikle".

Reč je o hrpi nabacanih bicikala, koja zauzima površinu fudbalskog terena i visoka je toliko da su potrebni kranovi kako bi se dosegao vrh. Samo dva dana nakon što su tri najveće kineske firme za izdavanje bicikala bankrotirale (Mobike, Ofo, Bluegogo), fotograf iz jugoistočnog dela Sjamena fotografisao je tzv. groblje na kojem su hiljade odbačenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bicikala.

Navedene kompanije omogućavale su korisnicima da uz pomoć svojih smartphonea otključaju GPS osposobljene bicikle i mogli su da ih ostave bilo gde.

Konkurentne kompanije "preplavile" su grad biciklima kako bi se osiguralo da bicikli budu svima dostupni. Tako su kompanije privukle milijardu dolara investicija pa samo Šangaj ima 1,5 miliona bicikala za iznajmljivanje.

Prevelik broj bicikala doveo je i do zakrčenih pločnika kojima pešaci više ne mogu da prođu.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

(FOTO) VLASTI U KINI SVE VIŠE ZABRINJAVA JEDNO GROBLJE: Popularni dvotočkaši sve manje popularni

Izvor: Kurir, 28.Nov.2017, 00:25

U Kini vlada sve veća zabrinutost zbog gomilanja odbačenih bicikala za iznajmljivanje, posebno nakon što je nastalo  - goblje za bicikle.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.