Izvor: Radio 021, 25.Okt.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Sprečeno masovno trovanje životinja u Bačkoj Topoli

Masovno trovanje divljih životinja u blizini zaštićenog područja "Bačkotopolske doline" sprečeno je zahvaljujući brzom intervencijom nadležnih službi.

Na teren su izašle ekipe Tima za zbrinjavanje divljih životinja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, u saradnji sa policijom iz Bačke Topole, opštinske inspekcije za zaštitu životne sredine, Ekološkim društvom "Arhus", Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pokrajinskom inspekcijom za zaštitu životne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredine.

Na terenu su bili postavljeni zatrovani mamci, koje su ekipe uklonile.

Detaljnim pretraživanjem terena, pronađena su dva otrovana mišara i jedna svraka, kao i više od pet kilograma zatrovanog mesa na ukupno sedam lokaliteta u okviru dve velike poljoprivredne parcele pod mladim žitom.

Leševi životinja i prikupljeni mamci predati su na analizu u Institut za veterinarstvo Novi Sad.

"Trovanje je jedan od najozbiljnijih negativnih uticaja na retke i ugrožene divlje životinjske vrste u Vojvodini i zbog toga je potrebno da se svi takvi slučajevi odmah prijave Zavodu i preduzmu mere da se spreče teže posledice i da se pronađu i kazne počinioci", apeluju u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.