Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 09:18

FOTO: Sedam razloga da ovog leta odete na rafting na Tari

Leto je tu, a sa njim dolaze i odlične prilike za nove avanture vrlo blizu vas.

Bilo da ste potpuni početnik ili neko ko je već veteran na vodama, rafting će vam sigurno biti uzbudljivo i nezaboravno iskustvo - a gde je bolje nego na Tari, lepotici nepredvidive prirode.

Pred vama je sedam razloga da ovog leta odete na rafting na Tari, a imamo i savršenu lokaciju - Rafting centar Drina - Tara, najpoznatiji i najveći rafting centar ovog tipa u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
1. Kanjon reke Tare i Nacionalni park Sutjeska su netaknute prirodne sredine 

Kanjon reke Tare obiluje nesagledivim zelenilom i bistrinom vode koja je zaštićena zakonom, a u sklopu dva nacionalna parka - Sutjeska i Durmitor. Domaćini koji će vam biti na raspolaganju tokom vaše adrenalinske avanture ulažu velike napore da maksimalno očuvaju prirodu koja nam je data i koja je naša obaveza, a da vam je pritom približe na lično zadovoljstvo. Bilo dan ili noć, Tarini prizori su doživljaj koji se dodatno naglašava uz, recimo, čašu vina uz obalu.

2. Najbolji provod je na raftingu!

Avanture poput raftinga najbolje se "konzumiraju" u društvu. Bilo da idete sa porodicom, vašim prijateljima ili grupom kolega, računajte na uzbuđenje prilikom spuštanja rekom i nezaboravne prizore dok ste na mirnom delu reke. Iskusićete vodopade i divlje izvore koje su prilika za fotografisanje uspomena, a naučiti tehnike veslanja koje će vam dobro doći kad se sledećeg puta nađete na raftingu (a verujte da ćete se vratiti).

3. Rafting centar Drina - Tara ima nadaleko poznatu kuhinju

Rafting avantura rekom nije jedino što vam pružaju domaćini Rafting centra Drina - Tara. Nakon uzbudljivog i napornog dana na reci, prijaće vam topla domaća kafa ili čaj, uz tradicionalne specijalitete ovih područja poput domaćeg kajmaka i sira, vruće jagnjetine ispod sača, pršuti prelivene maslinovim uljem, krompirićima i uštipcima, pita ispod sača, sveže ribe i domaćih poslastica poput slatka, meda, džema...

Bićete smešteni u standardnim ili Lux bungalovima opremljenim toplim ćebadima, a s obzirom na to da noći znaju da budu sveže.

4. U ponudi su razne aktivnosti u prirodi  koje možete da birate

Svoju rafting avanturu možete da pojačate uspomenama koje ćete dugo imati - možda vas zanima safari ili jednodnevni izlet do Trebinja, kanjoning i uzbudljivi hiking (za one malo aktivnije), vinska tura ili vožnja kvadova sa ekipom. Svoje aktivnosti možete da kombinujete za savršenu kombinaciju ili odmor uz reku, a domaćini Rafting centra Drina - Tara trudiće se da vam što više izađu u susret. Ove godine pripremili su i do sada najbolje pogodnosti i popuste za većinu svojih aktivnosti.

5. Ne preporučuje se letovanje u inostranstvu

Pandemija koja je u toku dovela je do nemogućnosti odvijanja inostranih putovanja, a mnogi su odlučili da im leto ipak ne propadne kod kuće. Stoga su ovakve inicijative i akcije odličan izbor za kraći aktivni odmor i razbibrigu, bez pasoša i dokumenata, ali uz obaveznu opremu - želju za dobrim provodom. Sigurnost je, ipak, na prvom mestu.

6. Na rafting na Tari se svi vraćaju

Iskusni veslači zaista su iskusni s razlogom - Tara ih iznova zove i uspeva u tome, pružajući svakog puta novi utisak. Sa iskustvom ide i želja da iskusite veće bukove i uzbuđenja tokom spustova, a prvi spust u životu sigurno će vam biti za pamćenje. Bićete sve vreme u sigurnim rukama iskusnih vodiča Rafting centra Drina - Tara, koji će vam ispričati i neke lokalne priče i legende.

7. Imate odlične popuste za grupne i porodične posete

Rafting centar Drina - Tara pruža vam fleksibilnost u ceni aranžmana, a više informacija o pogodnostima i popustima za sezonu 2020 možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu OVDE. Nadamo se da smo u vama probudili radoznalost  i da ćete se uskoro zaputiti put ove atraktivne lokacije aktinog odmora nedaleko od Foče, u Republici Srpskoj. Prelazak granice Srbije i Bosne i Hercegovine je slobodan i dovoljna je samo lična karta.

Naša preporuka je da sve eventualne informacije vezane za situaciju povododom Covid-19 pandemije pratitite na njihovoj zvaničnoj stranici: https://www.raftingtara.com/.

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.