FOTO: Prva garažna rasprodaja na Avijatičarskom naselju

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Prva garažna rasprodaja na Avijatičarskom naselju

Na Avijatičarskom naselju stanari iz Ulice Dragoslava Stojanovića Sipa danas su organizovali prodaju polovnih i upotrebljivih stvari po uzoru na slične akcije koje se organizuju u zemljama Zapadne Evrope ili u Americi.

Postavljeno je desetak improvizovanih štandova ispred otvorenih garaža, a ponuđena je roba po vrlo povoljnim cenama, od nekoliko desetina, pa do više hiljada dinara.

Tako dečiji sto sa dve stolice iz Ikee može da se pazari sa svega 2.000 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ako se ne cenjkate. Skoro nov je i masažer stopala koji se prodaje za 1.500 dinara, dok su velike kristalne pepeljare svega nekoliko stotina dinara.

Nudi se puno toga, dečiji bicikl i trotineti, ploče, garderoba i obuća, delovi nameštaja, kuhinjski aparati i pribor, antikvarni i kolekcionarski predmeti, itd.

- Ovo je jedan od načina da ispraznimo podrume i garaže, ali i da zaradimo koji dinar - kažu stanari koji su ujedno iskoristili lep nedeljni za druženje.

Ovakve akcije uobičajene su u mnogim zemljama.

U Francuskoj, na primer, skoro celo selo iznosi svoje polovne upotrebljive ili antikvarne stvari ispred kuća u danu koji se zove Brocante. Termini su tokom godine jasno precizirani i ta za svako mesto u državi, a Brocante se nedeljama unapred najavljuje.

Brokante u francuskom selu

Kod nas su akcije ovog tipa za sada retkost, a građani stidljivi da učestvuju u njima.

Na Telepu je pre godinu dana takođe održana garažna rasprodaja. Prednost garažnih prodaja je što ljudi ne moraju da iznose stvari na pijacu, nemaju troškove oko prevoza, niti plaćanja zakupnog mesta, nego mogu sve da iznesu u dvorište.

Današnja garažna rasprodaja na Avijaciji bi mogla da ima daleko veći efekat ukoliko bi stanari istrajali u svojoj nameri, ali i animirali stanare okolnih uličica. (S.K.)

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Garažna rasprodaja ili - svakom svoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 11:23

Stanovnici ulice Dragoslava Stojanovića Sipa u Novom Sadu došli su na ideju da lep prolećni dan iskoriste da stvari iz svojih garaža, koje im zauzimaju prostor, ponude na prodaju onima kojima bi, na primer, neka knjiga ili pisaća mašina, mogle biti od veće koristi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.