Izvor: Radio 021, 03.Dec.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Posađeni lišćari i četinari, rekonstruisani travnjaci

Tokom pripremnih radova u kvartu između Bulevara oslobođenja, Kralja Petra Prvog i ulica Novosadskog sajma i Branimira Ćosića, orezano je 366 stabala, uklonjeno 63, kao i 312 kvadratnih metara preraslog šiblja na ravnim površinama.

Radnici "Gradskog zelenila" u ovom delu grada posadili su 129 sadnica lišćara i četinara.

Najzastupljeniji su piramidalni grab, likvidambar, piramidalni jasen, lipa i ukrasna trešnja. Oko svih zasađenih sadnica posut je malč od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << borove kore, kako bi se sačuvala vlažnost zemljišta i sprečio rast korova. Živa ograda je obnovljena u dužini od 9 metara, a posađena je i određena količina ukrasnog šiblja. Prilikom izbora vrsta projektanti su maksimalno vodili računa o tome da one budu otporne na gradske uslove, kao i da korenov sistem stabala ne ošteti podzemne instalacije.

Travnjaci koji su vremenom u znatnoj meri oštećeni, rekonstruisani su na površini od oko 850 kvadratnih metara. Kako bi se novo zelenilo sačuvalo od nesavesnih vozača, postavljeno je 95 metalnih stubića visine jedan metar.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Orezana stara stabla, a posađeni grab, jasen, lipa, ukrasna trešnja

Izvor: NoviSad.com, 04.Dec.2018, 15:03

Tokom pripremnih radova u kvartu između Bulevara oslobođenja, Kralja Petra Prvog i ulica Novosadskog sajma i Branimira Ćosića, orezano je 366 stabala, uklonjeno 63, kao i 312 kvadratnih metara preraslog šiblja na ravnim površinama, a..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.