Izvor: Radio 021, 25.Nov.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Početak nove vinske godine obeležen u Irigu

Početak nove vinske godine, uprkos hladnom vremenu, obeležen je u Irigu u petak, 22. novembra, u vidu 12. Mačkovog dana mladog portugizera.

Svečano je otvoreno prvo bure s mladim vinom, spravljenim od grožđa obranog 2019. godine, ili kako se to još naziva - svatovcem, a taj čin je propraćen sremačkim tamburašima, foklorom, pudarevim doskočicama, nastupom mecosoprana Ane Sinicki i na kraju koncertom muzičke grupe Apsolutno romantično.

Novi vitez mladog portugizera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pozorišni i televizijski glumac Aleksandar Dunić, položio je zakletvu i zarekao se da će "...redovno piti Mačkova vina, makar jedan ardov godišnje".

Proglašeni su i pobednici na konkursu za najlepšu pesmu o vinu - Prvo mesto je osvojila pesma "Oda čokotu" autorke Nade Aničić Crljenice iz Beograda, drugo mesto je pripalo pesmi "Kap" autora Boška Lomovića iz Gornjeg Milanovca, treće mesto pesmi "Čaša vina" autora Miroslava Srbina iz Novog Sada, a pohvala je dodeljena pesmi "Dva soneta o ljubavi i vinu" autora Jovana Bundala iz Beograda.

Na kraju je proglašena i nova Mis portugizera, Anica Ilić, studentkinja iz Jagodine, koja je nekolicini posetilaca donela sreću izvlačenjem nagrada u vidu poklona izlagača koji su se potrudili da ovaj događaj poprimi epitet i gastronomskog, a ne samo vinskog.

Ovaj događaj ostaje jedina manifestacija u Srbiji posvećena mladom vinu i sorti vina portugizer, a naredno okupljanje je zakazano za 20. novembar 2020. godine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.