FOTO: Počela manifestacija Selo u gradu na Trgu republike

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Počela manifestacija "Selo u gradu" na Trgu republike

Manifestacija "Selo u gradu", počela je danas na Trgu republike

Manifestaciju organizuje Udruženje građana "Tradicija, koreni i kulturno nasleđe", koja će trajati do 21. maja na Trgu Republike.

"Drago mi je što u srcu Novog Sada možemo da vidimo bogatstvo sela iz cele Srbije, bogatstvo kulture, tradicije i običaja, a pre svega, mala porodična poljoprivredna gazdinstva i njihove proizvode. Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava ovakve manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i trudi se da kroz svoje programe podrške poljoprivredi i ruralnim naseljima učini sve kako bi mladi ostali na selu i razvijali svoju porodicu i svoj biznis", rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

U toku naredna tri dana posetioci manifestacije će imati priliku da se upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova Srbije, a predstaviće se i tri opštine sa Kosova i Metohije.

Takođe, na manifestaciji će se predstaviti porodična poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima, ali i udruženja koja neguju tradiciju. Kroz porodično poljoprivredno gazdinstvo i udruženje predstaviće se i samo selo sa svojim poljoprivrednim potencijalom, sa akcentom na malog i srednjeg poljoprivrednog proizvođača.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.