FOTO: Ozelenjena Ulica Maksima Gorkog

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ozelenjena Ulica Maksima Gorkog

"Gradsko zelenilo" zasadilo je 270 sadnica cveća, ukasnog šiblja i drveća u Ulici Maksima Gorkog.

Zasađeno je 100 ruža, 256 žbunova ukrasnog šiblja i pet stabala crvenolisne šljive.

"Svakodnevno radimo na realizaciji zacrtanog cilja da Novi Sad ponovo bude najzeleniji i najcvetniji grad u Srbiji. Od juna prošle godine do danas zasadili smo više od 6.000 stabala drveća, i preko 200.000  komada cveća i ukrasnog šiblja. Ali to je samo deo posla. Planirali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da do kraja godine drastično uvećamo količinu zelenila u gradu", kaže direktor "Zelenila" Aleksandar Bogdanović.

Radnici "Zelenila" počeli su da ozelenjavaju i novosadske parkinge. Prva stabla zasađena su na parking površinama u ulicama Pap Pavla, Valentina Vodnika, Hilandarskoj i Slovačkoj. Radi se na obnovi postojećih drvoreda u parkovima, na zelenim površinama između zgrada, kao i ozelenjavanju prostora koji nemaju namenu i površina na kojima neodgovorni građani stvaraju divlje deponije.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ulica Maksima Gorkog hortikulturno uređena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2015

Posle centra Novog Sada i bulevara hortikulturno je uređena i ulica Maksima Gorkog, saopštilo je novosadsko JKP Gradsko zelenilo...Jedna od najprometnijih gradskih ulica, u kojoj se nalaze sud, Spens, stadion, veliki broj kafića i stanova, bogatija je za 270 sadnica cveća, ukrasnog šiblja i drveća,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.