Izvor: Radio 021, 02.Dec.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Nišu

Policija u Nišu otkrila je laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u tom gradu i uhapsila četiri osobe.

Među uhapšenima su dva muškarca osumnjičena da su neovlašćeno proizvodili i trgovali marihuanom.

Kako je u saopštenju navedeno, uhapšeni su V.P (35) i M.M. (35) sumnje da su proizvodili i trgovali drogom, kao i 34-godišnja žena i 35-godišnji muškarac za koje se sumnja da su od V.P. kupovali drogu.

Policija je u stanu i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prostorijama muškarca pod inicijalima V.P. pronašla laboratoriju sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom. Pronađeno je, kako se navodi i 150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagica sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U sobi njegovog 61-godišnjeg oca pronađeni su kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra. U saopštenju se dodaje da se drugi muškarac (M.M) sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a da su tokom pretresa njegove kuće pronađeni oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

Kod žene i muškarca koji su privedeni pod sumnjom da su kupovali marihuanu, policija je pronašla paketiće sa manjim količinama marihuane i hašiša. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, za dvojicu muškaraca koji se terete za nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu opojnom drogom, određeno je zdržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Navodi se da se njima na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i da će protiv 61-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava po istim optužbama.

Protiv dvoje osumnjičenih kupaca, po nalogu nadležnog tužilaštva, biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja opojnih droga, navedeno je u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U NIŠU OTKRIVENA LABORATORIJA MARIHUANE: Četvoro uhapšenih

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2018

Uhapšeni su V.P (35) i M.M. (35) sumnje da su proizvodili i trgovali drogom, kao i 34-godišnja žena i 35-godišnji muškarac Policija u Nišu otkrila je danas laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u tom gradu i uhapsila četiri osobe među kojima dvojicu muškaraca...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.