FOTO: Nikao park umesto deponije u Petrovaradinu

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Nikao park umesto deponije u Petrovaradinu

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" počeli su danas da sade više od sto sadnica drveća i tuja na lokaciji od oko 1000 metara kvadratnih u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu, čime je i zvanično počela i realizacija akcije "Parkovi umesto deponija".

Radnici su posadili sedam jasenova, devet bagremova, 27 stabala gorskog javora i 84 tuje. Postavljeno je i 30 kvadrata tepih travnjaka.

Uz dolmu, kod bivše fabrike "Pobeda", biće posađeno 90 stabala gorskog javora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i 15 platana zbog sprečavanja stvaranja novog smetlišta na tom slobodnom prostoru. Nakon toga, radnici "Gradskog zelenila" sele se na Liman 4 gde će na uglu Bulevara Despota Stefana i Balzakove ulice podići džepni park.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na pretvaranju divlje deponije u park sa direktorom JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandrom Bogdanovićem i direktorom JKP "Čistoća" Vladimirom Zelenovićem, saopštila Uprava Grada Novog Sada.

"Postalo je evidentno da čišćenje divljih deponija ne daje rezultate, jer građani na istim mestima ponovo nagomilavaju smeće. Zato je doneta odluka da se deponije odmah posle uklanjanja đubreta ozelene i pretvore u mini-parkove", rekao je Vučević i pozvao građane da im se priduže u realizaciji ove akcije.

Podsetimo da je akcija "Parkovi umesto deponija" pokrenuta radi sistemskog rešavanja problema divljih deponija koje se godinama stvaraju u mnogim gradskim kvartovima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.