FOTO: Nacističke zastave na Banovini iznenadile Novosađane

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Nacističke zastave na Banovini iznenadile Novosađane

Na glavnom ulazu u Banovinu jutros su osvanule dve velike zastave nacističke Nemačke sa kukastim krstovima.

Pojava ovih zlokobnih simbola iznenadila je Novosađane koji su se našli u centru.

Kako su za 021.rs potvrdili na licu mesta, u pitanju je scenografija za seriju "Vere i zavere" po romanu Aleksandra Tišme koju RTV Vojvodina ovih dana snima u Novom Sadu.

Zastave su na Banovini bile okačene nekoliko sati tokom prepodneva, a sada su uklonjene. Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << serije nastavila je da snima u unutrašnjosti zgrade.

Inače, tokom II Svetskog rata na zgradi Banovine nisu bile okačene zastave nacističke Nemačke, jer je Novi Sad okupirala fašistička Mađarska. Kako je Banovina izgledala tih dana možete videti na snimku vojne parade iz 1942. godine.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NOVOSAĐANI U ŠOKU Nacističke zastave osvanule na Vladi Vojvodine

Izvor: Blic, 25.Okt.2015

Na zgradi Vlade Vojvodine jutros su na zaprepašćenje Novosađana osvanule zastave nacističke Nemačke sa kukastim krstovima...Mnogi građani koji su se našli u tom delu grada bili su zabezeknuti i neprijatno iznenađeni...Međutim, ubrzo su uz ciničan osmeh odmahivali glavama, jer su shvatili da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.