Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Inicijativa "Jedan od pet miliona" traži hitan sastanak s rukovodstvom RTV

Inicijativa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu jutros je pisanim putem zatražila hitan prijem kod rukovodstva Radio-televizije Vojvodine.

Kako navode u Inicijativi, namera je da se RTV-u predaju zahtevi građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine.

Zahtevi građana se odnose na izveštavanje pokrajinskog javnog medijskog servisa o protestima koji već nekoliko meseci traju kako u Vojvodini, tako i u drugim delovima Srbije.

Učesnici protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podsećaju na obavezu javnog medijskog servisa da građane informiše istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno, kao što je i predviđeno Zakonom o javnim servisima.

"Saopštenje kolegijuma generalnog direktora RTV-a u kojem je, između ostalog, sadašnji program Radio-televizije Srbije označen kao 'uzor profesionalnog medijskog stvaralaštva', pokazalo je da rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine uopšte ne razume svoje zakonske obaveze. Takođe, ćutanje o skandaloznom istupu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u kojem je pozvao pristalice režima da se fizički obračunaju sa građanima koji protestuju, potvrdilo je da RTV danas radi u skladu sa interesima aktuelne vlasti, ali ne i interesima građana koji su bili i ostali jedini pravi vlasnici javnog medijskog servisa", poručuju u Inicijativi "Jedan od pet miliona".

Podsetimo, protest građana zakazan je za petak u 18 časova, a ko će se prisutnima obratiti na platou pozorišta saznajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"1 od 5 miliona" zahteva hitan sastanak sa rukovodstvom RTV

Izvor: NoviSad.com, 20.Mar.2019

Učesnici Građanskog protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu zatražili su prijem kod rukovodstva "Radio-televizija Vojvodine" kako bi tom javnom medijskom servisu predali zahteve građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine..

Nastavak na NoviSad.com...

FOTO: Inicijativa "Jedan od pet miliona" traži hitan sastanak s rukovodstvom RTV, gradonačelniku sutra uručuju crvene rukavice

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019

Inicijativa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu jutros je pisanim putem zatražila hitan prijem kod rukovodstva Radio-televizije Vojvodine...Kako navode u Inicijativi, namera je da se RTV-u predaju zahtevi građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine...Zahtevi građana se odnose na izveštavanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.