Izvor: Radio 021, 12.Okt.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Filharmonija svirala klasične numere bebama u Galeriji Matice srpske

Novosadske bebe sa roditeljima, bakama, dekama i drugim članovima porodice uživale su u pažljivo odabranim kompozicijama filharmonije na prvom koncertu za bebe ove sezone u Galeriji Matice srpske.

Muzičari Beogradske filharmonije izveli su dva polučasovna koncerta za dve grupe najmlađih posetilaca, a bebe su asistirale svojim pokretima, plačem i smehom.

Pojedini su toliko uživali da su zaspali i ostatak koncerta proveli kod mame i tate u naručju.

Koncerti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za bebe u Galeriji Matice srpske događaj su koji je za kratko vreme privukao pažnju Novosađana. Galerija sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada sarađuje u okviru projekta "Odrastanje uz umetnost", s namerom da najmlađi osete duh kulture u velikim galerijskim i muzejskim prostorima, te da možda upravo u ovoj ustanovi kulture naprave prve korake ili kažu svoje prve reči.

Ceo projekat, inače, realizuje se uz podršku Telenor fondacije i trajaće do juna 2020. godine, te će brojne bebe imati priliku da svake prve subote u mesecu slušaju kompozicije klasične muzike pažljivo prilagođene za njihove uši.

Svaka beba dobila je na poklon radosnicu "Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost", s ciljem da posluži za dokumentovanje bebinih susreta s raznim oblicima kulture.

Takođe, Galerija Matice srpske je prošle godine postala prvi muzej prilagođen potrebama roditelja sa bebama, s obzirom na to da poseduje fotelje za dojenje i hranjenje, povijalicu, kao i igračke u zasebnoj Dečijoj sobi unutar Galerije. Svakog utorka je ulaz za roditelje sa bebama slobodan, a bebe imaju potpunu slobodu da se igraju, spavaju, plaču, smeju se i rade sve što ih čini bebama upravo u Galeriji Matice srpske.

Današnjem otvaranju sezone koncerata za bebe prisustvovali su upravnica Galerije Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, direktor MONS-a Milan Radulović i menadžerka Telenor fondacije Milica Begenišić.

Ukoliko želite da svoju bebu dovedete na neki od narednih koncerata, pratite novosti na Fejsbuk stranici GMS, gde će biti objašnjeno kako da se prijavite na vreme.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bebe i roditelji uživali u klasičnoj muzici u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2019

Galerija Matice srpske, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, otvorila je danas novu sezonu koncerata klasične muzike za bebe i roditelje u okviru projekta "Odrastanje uz umetnost"...U saopštenju se navodi da se projekat realizuje zahvaljujući partnerstvu sa Telenor...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.