Izvor: Radio 021, 15.Sep.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Donji veš Eve Braun uskoro na aukciji

Svileni donji veš Eve Braun, koja je u istoriji ostala poznata kao ljubavnica Adolfa Hitlera, prodaje se na aukciji, a najniža očekivana cena je 900 evra.

Njen veš čuvao je kolekcionar predmeta i stvari iz Drugog svetskog rata. Napravljene su u Bavariji 1944. godine.

Aukciju organizuje britanska kuća "Humbert & Ellis" u Northemptonširu 19. septembra.

"Ovo je verovatno najneobičnija stvar koju sam ponudio na aukcijama vojnih predmeta. Ovo je vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << privatno i lično. Iako nema tačan dokument koji dokazuje poreklo, a nismo ni očekivali da tako nešto postoji, boja i tekstura su u skladu s tim vremenom, a na oba komada su lični inicijali Eve Braun. Takođe, potiču iz jedne od najznačajnijih zbirki Drugog svetskog rata koje su u privatnom vlasništvu više od pola veka", rekao je vlasnik aukcijske kuće Džonatan Hambert.

Eva Braun je upoznala Hitlera 1929. godine kada je imala 17 godina, a on 40 i postali su ljubavnici. Do 1936. godine bila je deo njegovog domaćinstva, ali nije prisustvovala zvaničnim događajima. Početkom aprila 1945. godine kada su gubili rat, venčali su se i odmah potom izvršili samoubistvo - ona cijanidom, a on pucnjem u glavu.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.