FOTO: Antifašistička dekontaminacija Kulturnog centra Novog Sada

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Antifašistička dekontaminacija Kulturnog centra Novog Sada

Inicijativa mladih za ljudska prava danas je izvela akciju "Antifašistička dekontaminacija" Kulturnog centra Novog Sada.

U ovom NVO-u kažu da je akcija deo aktivističkog maratona koji Inicijativa, u sklopu projekta Active Balkans, organizuje u šest gradova u Srbiji, sa ciljem da u svakom gradu ukaže na problem kršenja ljudskih prava i pozovu mlade na akciju.

"Prva akcija aktivističkog maratona bila je "Antifašistička dekontaminacija" Kulturnog centra Novog Sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što predstavlja prvi korak u iskorenjivanju opakog virusa fašizma. Proces dekontaminacije i oslobađanja Kulturnog centra Novog Sada biće završen podnošenjem ostavke Andreja Fajgelja, direktora ove institucije. Kulturni centar Novog Sada, nekadašnji prostor slobode, postao je izvor širenja nacionalizma, homofobije, nasilja i drugih pratećih pojava fašizma, od kada je vođstvo preuzeo Andrej Fajgelj iz Treće Srbije. Delovanje Andreja Fajgelja i njegovi istupi u javnosti karakteriše govor mržnje i zagovaranje kršenja ljudskih prava", navode iz Inicijative.

Oni su dodali da su akcijom želeli da skrenu pažnju na problem koji preti da postane mnogo ozbiljniji nego što trenutno jeste.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.