FOTO: 12 najluksuznijih automobila državnika

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: 12 najluksuznijih automobila državnika

Kraljevi, predsednici ili premijeri, svi vole da uživaju u luksuzu koji donosi njihova pozicija, a skupoceni automobili su samo delić toga.

Cene nekih od automobila svetskih lidera predstavljaju pravo malo bogatstvo.

12. Brunej - Rols Rojs Fantom VI 148.645 dolara

Sultan Bruneja putuje svuda u svom skupocenom Rols Rojsu. Ovaj auto je sinonim za luksuz i prestiž, zbog čega predstavlja sjajan izbor za državni automobil. On nije samo vizuelno lep, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već nudi i ozbiljnu snagu. Masivni V8 motor daje mogućnost velikih brzina sa maksimalnim uživanjem.

11. Nemačka - Mercedes Benz S600L 174.890 dolara

Ovo je definitivno jedan od najpopularnijih nemačkih automobila, pa je sasvim jasno zbog čega se nemački predsednik vozi baš u svom S600 modelu. Neverovatan luksuz, najnovija tehnologija, uključujući i LED osvetljenje jeste ono što krasi ovaj automobil. Enterijer je potpuno redizajniran i prilagođen luksuznim potrebama predsednika.

10. Indija - Mercedes Benz S600 (W221) Pulmen Gard 180.000 dolara

Za razliku od nemačkog modela S600, vlada Indije se odlučila za veliku limuzinu. Klasični dizajn ovog mercedesa je dosta modernizovan, a unutrašnjost automobila je preuređena i sadrži pufnasta i meka sedišta koja pružaju veliku udobnost.

9. Filipini - Mercedes Benz W221 250.547 dolara

Izgleda da je "mečka" jedan od omiljenih automobila državnika, a jasno je i zašto. Ovaj W221 model opremljen je felnama od 17 inča i masivnim motorom koji je u stanju da državnike provoza brzo ukoliko je to potrebno. O udobnosti je suvišno govoriti, jer je u pitanju mercedes.

8. Rusija - Mercedes S klasa Limuzina 251.417 dolara

Ukoliko je Vladimir Putin zadovoljan ovim automobilom, onda to znači da na njemu nema mane. Ova limuzina je potpuno redizajnirana i pretvorena u veoma otporan blindirani auto koji može da prođe kroz krizne situacije koje prate predsednika kao što je Putin.

7. Malezija - Mejbah 62 - 394.000 dolara

Malezija je takođe krenula tragom nemačkih automobila, te se mogu pohvaliti neverovatnim Mejbah 62 modelom. Ovaj automobil je izuzetno udoban i konstruisan je sa ciljem da bude savršeno državno vozilo bez ijedne mane.

6. Velika Britanija - Jaguar XJ Sentinel 455.021 dolara

Britanci su patriote i kada su automobili u pitanju, zbog čega su se opredelili za domaću proizvodnju. Jaguar sadrži 5.0 litarski V8 motor koji se može pohvaliti ozbiljnom snagom. Potpuno je neprobojan i otporan na metke, a za to je zaslužan kevlar od kojeg je ovaj model napravljen. U njemu se nalazi i rezervoar sa kiseonikom koji može spasiti život u neočekivanim situacijama.

5. Tajland - Mejbah 62 Limuzina 500.000 dolara

Ovaj model za cenu od pola miliona dolara pruža luksuz kakav malo koji automobil ima. Prostrani enterijer, frižider sa luksuznim vinima i sjajno ozvučenje omogućavaju bilo kom državniku ove zemlje da putuje sa stilom.

4. Vatikan - Mercedes Benz M klasa 524.990 dolara

Papa je poznat po svom Papomobilu. On je modifikovana verzija koja u zadnjem delu ima staklenu barijeru u kojoj se nalazi papa. Ovo omogućava da pozdravi sve vernike, a da istovremeno bude zaštićen. Iako se ovaj automobil uglavnom kreće veoma sporo, on može da razvije brzinu i do 260 km/h.

3. Kina - Hongqi Limuzina 801.624 dolara

Za ovu marku automobila većina ljudi na svetu nije čula, a jedina svrha mu je da bude elitno vozilo kineskih državnika kojih ima poprilično mnogo. Automobil podseća na Rols Rojs, ali ima veoma bitnih razlika. Vožnja u njemu predstavlja prvoklasni luksuz i uživanje.

2. Sjedinjene Američke Države - Kadilak 1 - 1.500.000 dolara

Sa cenom od milion i po dolara ovaj model kadilaka zaslužuje drugo mesto na listi najskupljih državničkih automobila. Automobil je transformisan u blindiranu limuzinu koja pruža maksimalnu zaštitu, ali i luksuz.

1. Engleska kraljica - Bentli Stejt Limuzina 15.167.500 dolara

Ubedljivo najskuplji auto se nalazi u vlasništvu kraljice Elizabete, koja se sa ponosom vozi u njemu. Ovaj model je napravljen za 50. godišnjicu brenda i od tada pripada kraljevskoj porodici. Može se reći da je vožnja u ovom automobilu zaista - kraljevska.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.