F1: Četvrta uzastopna pobeda Nika Rozberga

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Četvrta uzastopna pobeda Nika Rozberga

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je četvrtu uzastopnu pobedu u novoj sezoni Formule 1, pobedivši na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju.

Rozberg je još jednom pokazao da je bez konkurencije i trku je završio u vremenu 1:39.940, ispred klupskog kolege Luisa Hamiltona.

Nemac je tako stao rame uz rame sa Senom, Menselom i Šumaherom koji su uspeli da najmanje četiri puta u nizu dođu do trijumfa.

Treći je bio kimi Raikonen u Ferariju. Poene su još osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Valteri Botas, Felipe Masa, Fernando Alonso, Kevin Magnusen, Roman Grožan, Serhip Peres i Dženson Baton.

Rozberg vodi u generalnom plasmanu sa 100 bodova, prati ga Hamilton sa 57, Raikonen ima 34, Rikardo 36, Fetel 33, itd. U plasmanu konstruktora vodi Mercedes sa 157 poena, Ferari ima 76.

Naredna trka u šampionatu vozi se 15. maja u Katalunji za Veliku nagradu Španije.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.