Evropol: Zaplenjeno više od 3.600 tona hrane

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropol: Zaplenjeno više od 3.600 tona hrane

Više od 3.600 tona hrane i 9,7 miliona litara napitaka uklonjeno je sa tržišta tokom zajedničke akcije Evropola i Interpola, koja je usmerena protiv hrane i pića koji se švercuju ili ne ispunjavaju standarde, saopštio je Evropol.

Evropol napominje da je trgovina švercovanom hranom, koja ne ispunjava standarde, veliki biznis, te da su u toku napori da se zaustavi ovaj globalni fenomen.

Kao primere prozivoda koji su zaplenjeni u okviru najnovije istrage "OPSON" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o prisustvu proizvoda švercovane hrane i pića koji ne zadovoljavaju standarde na evropskom i drugim tržištima, Evropol navodi pokvareno meso, hemijski obojenu tunu i švercovano mleko u prahu za bebe.

Evropol navodi da je istraga "OPSON VII" trajala četiri meseca, od decembra 2017. do marta 2018, kao i da je sprovedena u 67 zemalja. Posle više od 41.000 provera u prodavnicama, na pijacama, aerodromima, morskim lukama i industrijskim postrojenjima, zaplenjeno je više od 3.620 tona hrane i 9,7 miliona litara napitaka, koji su bili švercovani ili nisu ispunjavali standarde.

Navodi i da je u pritvoru zadržano ili uhapšeno 749 osoba. Istrage se nastavljaju u mnogim zemljama.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.