Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 18:13

Evrobasket pomeren za 2022. godinu

Evropsko prvenstvo u košarci biće održano 2022. godine.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, uključujući i turnir u Beogradu na kojem će učestvovati Srbija, odloženi su za 2021. godinu, saopšteno je posle sastanka Izvršnog odbora FIBA.

Uzevši u obzir pomeranje Olimpijskih igara u Tokiju za 2021. godinu, Fiba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je odlučila da pomeri kvalifikacije za OI.

Termini kvalifikacionih turnira su od 22. juna do 4. jula 2021. godine.

Raniji termin bio je od 23. do 28. juna ove godine, ali je zbog pandemije koronavirus pomeren.

Na turniru u Beogradu, Srbija će se u okviru Grupe A sastati sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, a potom, ukoliko izbori plasman u narednu rundu, sa najboljim iz Grupe B, gde se sastaju Italija, Portoriko i Senegal.

Ujedno, odlučeno je da se šampionat Evrope, planiran za 2021. godinu u Gruziji, Nemačkoj, Češkoj i Italiji, pomeri za 2022. godinu.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.