Izvor: Radio 021, 20.Dec.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurimaž podržao dva filma sa koproducentima iz Srbije

Fond Saveta Evrope "Eurimaž" podržao je dve srpske manjinske koprodukcije.

Reč je o prvim koprodukcijama Srbije s Gruzijom i Litvanijom.

"Eurimaž" će pomoći realizaciju projekta gruzijsko-austrijsko-srpskog dokumentarnog filma "Susret" o ponovnom okupljanju pobedničkog ženskog šahovskog tima bivšeg Sovjetskog Saveza nakon trideset godina.

"Susret" je podržan kao jedini dokumentarni projekat u ovom odabiru i to sa 72.000 evra. Rediteljka filma je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tatija Shirtladze, korediteljka je Ana Hazaradze, a ovaj film nastaje po scenariju Ine Ivanceanu i Tatije Shirtladze.

Jedan od koproducenata je srpska produkcijska kuća "Playground produkcija", a ovdašnja koproducentkinja je Sarita Matijević. Snimanje je počelo na ovogodišnjoj Šahovskoj olimpijadi u Batumiju, a ukupan budžet filma iznosi 400.000 evra.

"Eurimaž" će podržati i projekat novog igranog filma litvanskog reditelja Šarunasa Bartasa "Suton", koji nastaje kao koprodukcija Litvanije, Francuske, Češke, Letonije i Srbije.

Ovom projektu je odobrena podrška od 250.000 evra. Koproducent iz Srbije je kuća "Biberče productions", a koproducentkinja je Nikolina Vučetić Zečević.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.