Estonska opština na zastavi ima list marihuane

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonska opština na zastavi ima list marihuane

Opština Kanepi, sa juga Estonije, odlučila je da na svoju zvaničnu zastavu stavi list kanabisa, pošto ime ove administrativne jedinice znači upravo to na estonskom jeziku.

Gradonačelnik Andrus Seme rekao je da je na referendumu 2017. godine većina glasača u oblasti koja ima 2.500 stanovnika odabrala pobednički dizajn zastave - srebrni list kanabisa na zelenom štitu. U konkurenciji je bilo sedam predloga.

Seme je rekao da je gradski savet juče usvojio ovu odluku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kanepi je odabrao izgled svoje zastave nakon što su tri opštine spojene u jednu u okviru prošlogodišnje administrativne reforme.

Seme je rekao da list kanabisa decenijama koriste lokalne grupe kao svoj heraldički simbol i da u Estoniji nije bilo većeg protivljenja ovakvom dizajnu zastave.

Kanabis je u ovoj zemlji nelegalan.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

List kanabisa na zastavi opštine u Estoniji

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 02:14

Opština Kanepi, sa juga Estonije, odlučila je da na svoju zvaničnu zastavu stavi list kanabisa, pošto ime ove administrativne jedinice znači upravo to na estonskom jeziku...Gradonačelnik Andrus Seme, rekao je da je na referendumu 2017. godine većina glasača u oblasti koja ima 2.500 stanovnika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.