Erste banka ne obračunava pet odsto prekoračenja

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erste banka ne obračunava pet odsto prekoračenja

Erste banka iz Novog Sada odlučila je da iz kalkulacije kreditne sposobnosti klijenata prilikom aplikacije za kredit isključi obračunavanje pet odsto prekoračenja po tekućem računu i 50 odsto iznosa datih neaktiviranih jemstava po kreditima, izuzev u slučaju kada je dato jemstvo veće od 10.000 evra, saopštila je danas ta banka.

Takva odluka doneta je na osnovu izmene odluke NBS o klasifikaciji bilansne aktive i vanbilansnih stavki, istaknuto je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Za klijente kojima je veći deo kreditnih obaveza u valuti u kojoj su i njihova redovna mesečna primanja omogućeno je zaduživanje do 40 odsto redovnih neto mesečnih prihoda, odnosno do 60 procenata uključujući i obaveze po stambenim kreditima .

Ove promene gradjanima omogućavaju dodatni prostor za korišćenje kreditnih proizvoda, izjavio je direktor Sektora poslova sa stanovništvom Erste Banke Goran Kostić.

„Ako neko ima platu 30.000 dinara i želi da uzme dinarski gotovinski kredit, od sada će njegove maksimalne mesečne obaveze umesto 9.000 dinara moći da budu 12.000

dinara“
, objasnio je Kostić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erste banka izmijenila način računanja kreditne sposobnosti

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2010

NOVI SAD, Erste banka odlučila da iz kalkulacije kreditne sposobnosti klijenata pri podnošenju zahtjeva za kredit isključi obračunavanje pet odsto prekoračenja po tekućem računu i 50 odsto iznosa datih neaktiviranih jemstava po kreditima, izuzev u slučaju kad je dato jemstvo veće od 10.000 evra,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.