Ekvador prekida komunikaciju Asanža van ambasade

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvador prekida komunikaciju Asanža van ambasade

Vlada Ekvadora objavila je danas da osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu prekida komunikaciju s osobama van ekvadorske ambasade u Londonu.

Zvaničnici vlade su saopštili da ovoj meri pribegavaju kao odgovor na nedavne Asanžove aktivnosti na društvenim mrežama.

AP navodi da Asanžu, prema sporazumu koji je postigao s ekvadorskom vladom, nije dozvoljeno slanje bilo kakvih poruka koje bi mogle da predstavljaju mešanje u odnose ove južnoameričke države sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugim zemljama.

Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodelile azil kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga traže zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.