Egipat želi da dozvoli uvoz pšenice iz Srbije

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat želi da dozvoli uvoz pšenice iz Srbije

Egipat je spreman da uvrsti Srbiju na listu zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pšenice, rekao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministar Rasim Ljajić i Alguvejli danas su razgovarali i o mogućnosti da proizvođači pšenice iz Srbije dobiju saglasnost egipatske vlade za izvoz na tržište te države.

Ambasador je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa ministrom Ljajićem istakao potpunu spremnost nadležnih institucija da uvrste Srbiju na tu listu, dodajući da su u toku završne procedure u tom cilju.

Ljajić i Alguvejli su se tokom sastanka saglasili da postoji prostor za razvijanje trgovinske razmene i u drugim oblastima, kao što su energetika, građevinarstvo, automobilska i farmaceutska industrija.

Kada je u pitanju turizam, oni su se saglasili da je bilateralna saradnja u toj privrednoj grani u usponu, ali i da je potrebno dodatno raditi na promociji turističkih potencijala Srbije u Egiptu, kao i egipatske ponude na našem tržištu.

Razgovarali su i o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i budućim koracima u cilju jačanja saradnje u oblastima trgovine i turizma.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić o rekonstrukciji: Gojković verovatno mislila na mene

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 11:47

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da ne zna ništa o rekonstrukciji Vlade Srbije niti o tome da bi možda mogao da se nadje medju onima koji bi napustili Vladu..."Moja stranka i ja ne odlučujemo o tome, to je posao za premijerku i stožernu stranku koalicije (Srpsku...

Nastavak na N1 televizija...

Otvoren obnovljeni sportski kompleks „Rovče“

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2018

Sportski kompleks „Rovče“, u podnožju zidina niške Tvrđave, koji je proteklih meseci kompletno rekonstruisan otvorili su danas Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović...Ministarstvo turizma izdvojilo je 60 miliona dinara za rekonstrukciju...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.