Dugovi Spensa dosegli pola milijarde dinara

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugovi Spensa dosegli pola milijarde dinara

Prošlu godinu Spens je završio sa 184 miliona dinara gubitka, a ukupan gubitak je sada oko 500 miliona dinara, u koji spada oko 300 miliona dinara duga prema javnim preduzećima kao i više od 130 miliona dinara duga prema bankama.

Kako navodi direktor Milan Balać, ovi dugovi nastali su kako iz objektivnih razloga, zbog rasta cena energenata, tako i iz subjektivnih razloga, jer veliki broj zakupaca nije izmirivao svoje obaveze prema Spensu, što se do sada tolerisalo zbog sporog pravosudnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sistema.

Kao i njegovi prethodnici, i sadašnji direktor Spensa obećava da će raditi na smanjenu duga ovog preduzeća i na unapređenju ukupnog poslovanja. Takođe, kao i direktori pre njega, i Balać planira da uz pomoć Grada napravi reorganizaciju i smanji broj administrativnih radnika u korist izvršioca poslova, jer po njegovim rečima u administraciji Spensa ima 50 odsto viška zaposlenih. U korist ove strategije ide i činjenica da je Grad rebalansom budžeta obezbedio sredstva za otpremnine od oko 50 miliona dinara.

Hronični problem Spensa predstavljaju zakupci, kojih nema dovoljno, jer je skoro petina lokala na Spensu prazna, a sve je teže privući firme koje žele tamo da iznajme lokal. Balać kaže da mu je plan da se do kraja godine izdaju svi poslovni prostori na Spensu, što su bili planovi i prethodnih direktora.

"Radi se i na tome da Spens uz pomoć Grada dobije status sportskog objekta od nacionalnog značaja. Grad će u budućnosti izdvajati više novca za sportske klubove, a na taj način će pomoći i Spensu da bolje posluje", rekao je Balać za Dnevnik.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.