Izvor: Radio 021, 17.Jul.2020, 18:09

Državljani Srbije ne mogu u Švedsku

Državljani Srbije od 19. jula neće više moći da uđu u Švedsku, osim ako imaju boravišnu dozvolu ili studiraju u toj zemlji, odlučila je švedska Vlada, a preneo je portal Švedska.rs.

Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU, kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora, objavljeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.

Srbija je u prethodnoj preporuci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila na listi bezbednih zemalja, a državljanima Srbije je ulazak u Švedsku bio omogućen od 4. jula.

"Privremena zabrana ulaska stupila je na snagu 19. marta i u početku se primenjivala na 30 dana. Potom je produžena na osnovu preporuka Evropske komisije. Poslednja odluka o produženju zabrane znači da se zabrana ulaska sada primenjuje do 31. avgusta 2020. godine", dodaje se u saopštenju Ambasade Švedske.

Lista zemalja u okviru preporuke Saveta EU se ažurira na 15 dana, pa bi novu preporuku trebalo očekivati 1. avgusta. Vlada Švedske je odlučila da se pridržava preporuka Evropske unije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.