Izvor: Radio 021, 20.Sep.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država preuzima aerodrom "Ponikve" od Užica

Odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom "Ponikve" sa Grada na državu biće doneta danas na sednici Skupštine grada Užica, navodi se na sajtu grada.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da se nada da će već početkom sledeće godine država početi da investira u aerodrom i dodaje da je realno da svi radovi na njegovoj rekonstrukciji budu završeni za dve godine.

Na aerodromu "Ponikve" nedavno su završeni radovi na izgradnji dela ograde čija je ukupna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrednost oko 15,5 miliona dinara.

Petković je rekao da je izgrađena ograda u dužini od 3.735 metara od ukupno 8.930 metara koliko je potrebno uraditi da bi se, kaže, uz još neke dodatne radove aerodrom stavio u civilnu funkciju.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je uložila više miliona evra u dosadašnje infrastrukturne radove na aerodromu "Ponikve", među kojima je izgradnja pristanišne zgrade.

"Sada je neophodno završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju. U nekoj od narednih faza potrebno je rekonstruisati vodovod kojim se napaja aerodrom i pristanišna zgrada, zatim završiti poslove vezane za protivpožarnu zaštitu. Procena je da nam je za sve te radove potrebno negde oko pet miliona evra", naveo je Petković.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.