Drugi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji

U Sloveniji je zabeležen drugi slučaj zaraze virusom zika, objavio je nacionalni institut za javno zdravlje.

Osoba koja je obolela, zarazila se virusom za vreme turističkog boravka u inostranstvu i ne predstavlja rizik za javno zdravlje, kazala je na konferenciji za novinare epidemiološkinja Eva Grilc iz tog instituta.

Naglasila je da su preduzete sve mere zaštite od zike za slovenačke sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Brazilu i da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tom pogledu ne očekuju veće teškoće.

Prvi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji je potvrđen početkom prošlog meseca, takođe kod osobe koja je boravila u delu sveta pogođenom tom bolešću.

Evropski ogranak Svetske zdravstvene organizacije Sloveniju svrstava u zemlje umerenog rizika za širenje virusa ovog leta.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.