Dom zdravlja Novi Sad od danas vrši testiranja na Covid-19

Izvor: Luftika.rs, 27.Mar.2020, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja Novi Sad od danas vrši testiranja na Covid-19

Novosadski Dom zdravlja danas će početi da vrši testiranja potencijalnih zaraženih na koronavirus.
Ovaj DZ je prvi u Srbiji u kom će biti izvođena testiranja, izjavio je direktor Doma Veselin Bojat, a preneo RTV.
On je za TV prva rekao da su zaposleni u dva respiratorna centra i trećem respiratornom centru namenjenom za decu Doma zdravlja bili nekoliko dana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine gde su obučeni kako se uzima bris u slučaju sumnje na koronavirus.
– Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << treba građani sad da pohrle u respiratorne centre. Radiće se testiranje kod osoba koje su ranije bile proglašavane sumnjivim i vrlo verovatno zaraženim. – rekao je Bojat.
Naveo je i da je Dom zdravlja Novi Sad od ponedeljka intenzivirao telefonsku komunikaciju sa građanima, pa su tako od ponedeljka do danas lekari obavili više od 14 hiljada poziva.
Takođe je rekao da je služba ginekologije ove nedelje pozvala sve trudnice i proveravala kakvo je njihovo stanje i da li možda ima nekih promena u odnosu na prethodni period.
Bojat je dodao da su to isto radili i drugi lekari Doma zdravlja Novi Sad, a sve u cilju da građani ostanu kod kuće.
– Naš zadatak je da za pacijente budemo na raspolaganju 24 sata. – rekao je on i naveo da je Dom zdravlja Novi Sad dobio 150 mobilnih telefona, tako da svaka ordinacija pozive može da primi na mobilne telefone u slučaju da su fiksni telefoni zauzeti.
Izvor: RTV
U Novom Sadu u samoizolaciji skoro 2000 ljudi
 

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.