Izvor: Radio 021, 30.Avg.2020, 16:44

Đilas: Kaznu neću platiti, ako treba idem u zatvor

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će se u utorak odazvati na poziv sudije za prekršaje, ali da neće platiti novčanu kaznu ukoliko je sud bude odredio, već će, ako treba, umesto toga ići u zatvor.

Đilas je, na konferenciji za novinare, rekao da je pre tri nedelje dobio poziv od sudije za prekršaje da 1.septembra dođe u sud u Ustaničkoj ulici, jer je, kako se navodi, tokom vanrednog stanja prekršio Uredbu o zabrani kretanja, dan nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što je 3. maja sa terase stana funkcionera Srpske napredne stranke, koji se nalazi u blizini zgrade u kojoj žive njegova deca, puštan snimak skandiranja "Đilase, lopove".

On je rekao da ga je tada bivša supruga Iva pozvala i rekla da su se deca uplašila i da plaču. Na konferenciji za novinare je pušten snimak razgovora njegove bivše supruge i njihove ćerke Ane koja je bila uznemirena zbog dešavanja u blizini njihovog stana.

Đilas je rekao da je sledećeg dana počela brutalna kampanja protiv njega u nekim medijima da je sve to izmislio.

Prema njegovim rečima, 4. maja uveče na uglu Braničevske i Stojana Protića okupilo se nekoliko stotina ljudi, većina od njih su bili njegovi prijatelji, sa "samo jednom idejom da spreče da se ponovo sa te terase organizuje emitovaje tog skaradnog snimka i da odbrane pravo njegove dece, koje sva deca treba da imaju u ovoj zemlji, a to je pravo na normalan život".

"Odazvaću se pozivu suda u utorak, izneću sve ovo kao dokaz da sam morao da budem tamo. Ukoliko sud bude doneo odluku da sam, i pored svega toga, prekršio neki zakon svojim postupkom i ukoliko odredi da treba da platim novčanu kaznu tu kaznu neću platiti i umesto toga ću, ako treba, ići u zatvor", rekao je Đilas i dodao da ne može da plaća kaznu za to što je branio pravo na život svoje dece.

Đilas je rekao da "kriminalci koji su organizovali njegov javni linč, paljenje baklji, skandiranje i prekršili sve moguće zakone i sve uredbe o zabrani kretanja ne snose nikakve posledice, a da su on i njegovi prijatelji dobili prijave i treba da plate kazne od 50.000 do 150.000 dinara zato što država Srbija i policija nije uradila ono što je dužnost, a to je da brani pravo na život svih nas".

Upitan na osnovu čega je procenio da u javnosti treba da pusti snimak razgovora njegove bivše supruge i ćerke, Đilas je odgovorio da je time želeo da pokaže kroz šta su prolazili tih dana i da dokaže da su njegove tvrdnje istinite i da nije lagao o onome šta se dogodilo te večeri. On je rekao da će ovaj snimak biti predat sudu kao jedan od dokaza.

Advokat Vladimir Todorić rekao je da su "šokirani idejom da se roditelj poziva zbog toga što je branio svoju decu kada policija koja je bila pozvana da reaguje to nije radila".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.