Izvor: Radio 021, 08.Jun.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlji vepar poginuo skokom sa garaže u centru Beograda

Divlji vepar pronađen je danas mrtav u centru Beograda, kada je preskočio ogradu na šestom nivou garaže i tom prilikom stradao, preneli su beogradski mediji.

Divlji vepar je, kako se navodi, ušao u garažu na Obilićevom vencu, radnici "Parking servisa" su pokušali da ga isteraju, a vepar je bežeći preskočio ogradu i poginuo.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak divlje svinje na Kalemegdanu koja je pokušala da se popne uz bedem tvrđave.

Inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << divlje svinje su usled povećanog vodostaja na Dunavu, preplivale i prešle na obale Novog Beograda i Zemuna, pa su ih poslednjih dana građani vidjali na tim lokacijama.

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upozorila je ranije javnost na potencijalnu opasnost od divljih svinja koje su prisutne na delovima teritorija opština Zemun i Novi Beograd, na potezu od bloka 30 do bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

"Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika", upozorila je Uprava za šume.

Uprava je navela da su na terenu uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja "Zemun", policije i "Veterine Beograd", koji preduzimaju mere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja u prihvatilištu kojim gazduje LU "Zemun", kao i stalnog praćenja njihovog kretanja, uz preduzimanje svih neophodnih mera.

"Radi lične bezbednosti ljudi, kao i izbegavanja nepotrebnog uznemiravanja koje može izazvati nekontrolisane reakcije i nepredvidivo kretanje divljih svinja, neophodno je da se izbegavaju izlasci u priobalni deo Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost", upozorila je Uprava za šume.

Slična situacija je bila i 2014. godine kada su divlje svinje sklonjene i vraćene u prirodno okruženje. Mediji su i juče objavljivali snimke svinja koje su u noći između srede i četvrtka pretrčavale ulice u Novom Beogradu, a kojih je bilo mnogo na društvenim mrežama.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.