Dirigent osumnjičen za pokušaj ubistva glumca

Izvor: Politika, 24.Avg.2010, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirigent osumnjičen za pokušaj ubistva glumca

Da bi izbegao vraćanje novca, osumnjičeni je kao smetnju naveo Borisa Isakovića, pa mu je, kako se sumnja, postavio bombu pod automobil

Novosadska policija uhapsila je Ivana M. (41) iz ovog grada, dirigenta u Srpskom narodnom pozorištu, zbog sumnje da je 23. juna ove godine pokušao ubistvo glumca Borisa Isakovića, navodi se u saopštenju policije. Ivan M. osumnjičen je i za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Osumnjičeni je na prevaru uzeo novac, pod izgovorom upisa jedne osobe na glumačku akademiju. Pošto nije uspeo u tome, roditelj je zahtevao od osumnjičenog Ivana da mu vrati 2.500 evra, koliko mu je dao za upis deteta na akademiju. Da bi izbegao vraćanje novca, osumnjičeni je naveo prevarenog roditelja da pomisli da je i on prevaren, a kao smetnju pomenuo je Borisa Isakovića, glumca i člana prijemne komisije za upis na Fakultet dramskih umetnosti, navodi se u saopštenju.

Protiv osumnjičenog je u ranijem periodu podneto više krivičnih prijava za krivična dela sa elementima nasilja. Osumnjičeni je, podsetimo, na Isakovićev automobil u Bulevaru kneza Miloša 18, u Novom Sadu, kod prednjeg desnog točka postavio ručnu bombu M-52. Eksplozija se dogodila oko 8.30 časova, kada je Isaković ispred zgrade u kojoj stanuje hteo da isparkira svoj automobil marke „saab”.

Prilikom eksplozije Isaković je, srećom, lakše povređen. Geleri su mu se zabili u noge i stomak. U eksploziji je oštećena i desna strana automobila.

Neposredno posle eksplozije, prijatelji kao i Isakovićeva porodica izjavljivali su da ne znaju šta bi mogao da bude motiv napada na glumca. Mislilo se da je bomba greškom postavljena.

Ubrzo je, međutim, policija krenula tragom podatka da je u toku prijemni ispit i upis na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, na kojem Isaković predaje i gde je bio član prijemne komisije. Postojala je sumnja da je neko od nezadovoljnih studenata pokušao da upozori i zastraši glumca. Istragom, ali i upoređivanjem DNK tragova došlo se do osumnjičenog Ivana M.

Miroslav Alimpić, dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu, saslušao je juče Ivana M. i odredio mu pritvor do 30 dana.

– Ivan M. je priveden, jer je osumnjičen za pokušaj ubistva i protiv njega je počela istraga. Uslediće saslušanje svedoka, koji imaju saznanja o tom slučaju, među njima glumca Isakovića i njegove supruge, glumice Jasne Đuričić, u svojstvu oštećenih. Predstoje i veštačenja, koja će uz ostalo da pokažu i kako je ta eksplozivna naprava izrađena i kako je eksplodirala – rekao je Alimpić.

Uprava Srpskog narodnog pozorišta (SNP), u kojem je Ivan M. zaposlen na radnom mestu korepetitora navela je u saopštenju „da će sačekati da policija, tužilaštvo i sud obave svoj deo posla i da će preduzeti odgovarajuće mere koje se tiču normalnog odvijanja radnih aktivnosti”. – Ma koliko da je za nas u SNP-u strašna pomisao da je bombu mogao da postavi neko ko je zaposlen u našoj teatarskoj kući, drago nam je da je osumnjičeni uhapšen i da nad porodicom Borisa Isakovića više ne lebdi pretnja da bi se atentat mogao ponoviti – piše u saopštenju pozorišta.

Novosadski radio 021 preneo je nezvanična saznanja da je Ivan M. konfliktna ličnost, da se često nasilno ponašao i dolazio naoružan na posao.

D. S. V.

 

objavljeno: 24/08/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva glumca Isakovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2010

NOVI SAD -..Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić saslušao je danas Novosađanina Ivana Markovića (41), osumnjičenog da je pre dva meseca postavio ručnu bombu ispod automobila glumca Borisa Isakovića, i odredio mu pritvor do 30 dana...Marković je priveden, jer je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Glumca Isakovića napao kolega

Izvor: Danas, 24.Avg.2010

Službenici Policijske uprave u Novom Sadu lišili su slobode Ivana Markovića (1969) iz Novog Sada zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju glumca Borisa Isakovića, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nastavak na Danas...

DIRIGENT POKUŠAO DA UBIJE GLUMCA

Izvor: Kurir, 25.Avg.2010, 08:37

NOVI SAD - Dirigent Srpskog narodnog pozorišta Ivan M. (41) iz Novog Sada uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije glumca Borisa Isakovića (44) tako što je postavio „kašikaru“ pod njegov automobil...Kako Kurir nezvanično saznaje, Ivan M. priznao je krivicu. Prema rečima našeg sagovornika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.