Devojčica preživela pad aviona, spasila je učiteljica

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica preživela pad aviona, spasila je učiteljica

Trogodišnjoj devojčici koja je jedina preživela pad aviona na krajnjem istoku Rusije život je najverovatnije spasila učiteljica.

Kako prenosi "Raša tudej", lokalni zvaničnici tražili su da ona bude posthumno nagrađena pošto je devojčicu zaštitila svojim telom.

Olga Laponikova, učiteljica u ruskom selu Nelkan, putovala je putničkim avionom zajedno sa još petoro putnika i dva člana posade.

Sedela je pored trogodišnje devojčice koja je jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preživela pad letelice. "Pokrila je devojčicu sopstvenim telom. Tako su je našli, ležala je preko devojčice. Čak i u toj situaciji, nije mogla da uradi ništa drugačije. Čak iako je znala da je to to, njen cilj je bio da spasi dete. Samo želim da bude nagrađena, posthumno", navela je njena koleginica Nina Pakhomova.

Devojčica Zasmina Leontijeva je trenutno u bolnici u Kabarovsku. Doktori navode da je u stabilnom stanju i da je čeka operacija.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.