Deo Novog Sada ostao bez struje zbog nevremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Novog Sada ostao bez struje zbog nevremena

NOVI SAD, - Delovi Novog Sada ostali su jutros bez struje zbog nevremena.

Nevreme je izazvalo kvar na prenosnoj mreži, pa transformatorska stanica "Novi Sad 5" ostala bez napona, saopštila je Elektrovojvodina.

Nestanak struje u Novom Sadu uzrokovan je kvarom na prenosnoj mreži pored autoputa, tj. megamarketa “Rodić”.

Zbog kvara na trafostanici Novi Sad 5 bez struje su bili trećina Detelinare i Rumenka.

Potrošači sa Novog naselja i ostatka Detelinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priključeni su na trafostanicu Novi Telep koja radi pod vanrednim opterećenjem, pa se potrošači mole da racionalno troše električnu energiju.

U 10.05 časova, Toplane „Zapad“ i „Sever“ su ostale bez napajanja električnom energijom zbog problema u elektrodistributivnoj mreži. Posledično je došlo i do prekida u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na područjima grada koje greju ove dve toplane (Novo naselje, Detelinara, Avijatičarsko naselje, Sajam, deo grada od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Novosadskog sajma i od Hajduk Veljkove do Rumenačke ulice).

Toplane „Zapad“ i „Sever“ su u 11.35 časova dobile napajanje električnom energijom iz alternativnih pravaca.

Takođe u 10.05 časova, zbog propada napona usled nestanka električne energije na Glavnoj razdelnoj stanici, došlo je do kratkotrajnog prekida u isporuci toplotne energije potrošačima koji se snabdevaju toplotnom energijom preko toplana „Jug“ i „Istok“ (Limani, Adamovićevo naselje, Grbavica, Centar, Rotkvarija i Podbara).

Bez napajanja električnom energijom sistem Novosadske toplane ne može da funkcioniše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.