Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 17:11

Deca sa lakšim simptomima virusa korona se leče u KBC "Dragiša Mišović"

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" Radoje Simić izjavio je da se, prema planu Ministarstva zdravlja, deca sa lakšim simptomima virusa korona leče u Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

Simić je za televiziju Hram rekao da se deca kojoj je potrebno intenzivno lečenje primaju na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Dečiju kliniku u Tiršovoj.

Kod dece inficirane virusom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona se, kako je rekao, teško razvija klinička slika sa upalom pluća. Simić je dodao da se beba stara 35 dana, koja se lečila od korona virusa oporavila, te da nijedna od ovih ustanova nije primila dete koje je bilo životno ugroženo.

Kada je reč o merama zaštite dece od infekcije virusom korona, Simić je istakao da je najvažnije maksimalno održavati higijenu, posebno ruku, predmeta i površina koje deca dodiruju.

On je podsetio da je Institut i dalje dežuran neparnim datumima, a Dečija klinika u Tiršovoj parnim datumima, ali da se sada radi po posebnom režimu, koji je odredilo Ministarstvo zdravlja.

"To praktično znači da se primaju hitna stanja, deca sa malignim bolestima i retkim bolestima", rekao je Simić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kon: Doprinos lekara i medicinskog osoblja iz Domova zdravlja od velike važnosti u narednom periodu

Izvor: Blic, 05.Apr.2020

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je večeras da će u završnici borbe protiv korona virusa zdravsteni sistem morati više da se osloni na primarnu zdravstvenu zaštitu i domove zdravlja, ističući da je u ovom trenutku najvažnije da građani imaju poverenje u stručnjake, vlast, državu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.