Deca pomažu u nabavci medicinskog aparata

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pomažu u nabavci medicinskog aparata

Humanitarni koncert „Deca Deci“ je postao jedna vrsta tradicije i ovaj put će se održati 20. marta 2017. u Novosadskoj Sinagogi sa početkom u 19 časova, cena ulaznice će biti 300 dinara.
Glavnu ulogu na ovogodišnjem koncertu imaju mališani O.Š. „Đorđe Natošević“ koji su se pod dirigentskom palicom Milice Pavlović okupili u cilju da zajedno pomognu svojim vršnjacima kojima je pomoć najpotrebnija. Pridružiće im se i hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ dirigent Jovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Travica, uz celovečernju pratnju tamburaškog orkestra „AD LIBITUM“, klavirsku pratnju Maje Grujić, solo nastup harmonike talentovane Marije Turšijan.
Prihod od koncerta je namenjen nabavci medicinskog aparata, odnosno nabavci infuzione pumpe, a donacija je usmerena Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Vrednost infuzione pumpe iznosi oko 150.000 RSD.

LEO Klub Mileva Marić Ajnštajn je zvanično osnovan 06. oktobra 2015. i njegovi članovi deluju volonterski, bez ikakve finansijske nadoknade, i predstavljaju internacionalnu, humanitarnu, politički neopredeljenu i nereligijsku organizaciju. Fokus je usmeren na unapređenje lokalnog okruženja i zajednicu. Svoj doprinos ostvaruje organizovanjem različitih akcija, koncerata, kurseva, radionica, poseta, aukcija, predstava i sl.
Leo Klub Mileva Marić Ajnštajn je organizovao 11. decembra 2015. sa početkom od 19 časova, humanitarni koncert pod nazivom „Deca Deci“. Kao što i samo ime kaže, učesnici su bili deca, osnovci i srednjoškolci. Koncert se odigrao u velikoj pozorišnoj sali NIS-a.
Ova humanitarna akcija je bila organizovana u saradnji sa „NURDOR-om (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka)“.

Prihodom od koncerta skupljena je polovina novca namenjena za kupovinu medicinskog aparata „Pacijent monitor“, dok je 27. marta 2016. uz pomoć akedomskog Pozorišta Promena, odigrana predstava „Treći svetski rat“ kada je skupljen ostatak novca potreban za kupovinu aparata koja je uspešno i obavljena, a donacija je usmerena Klinici za pedijatriju, Odeljenju za hemato-onkologiju instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine – Novi Sad.
Više informacija o LEO Klubu Mileva Marić Ajnštajn možete pronaći na Facebook profilu Kluba
Više o humanim Novosađanima

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.