Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca i umetnici slikaju mural posvećen biciklistima u Novom Sadu

Mladi umetnici i umetnice Srednje škole za dizajn "Bogdan Šuput" sutra će početi da slikaju novi mural na Bulevaru patrijarha Pavla, koji će biti tematski - posvećen biciklizmu i biciklistima u gradu.

Kako poručuju iz Novosadske biciklističke inicijative, zajednica koju trenutno čini više od 30.000 biciklista upadljiv je deo identiteta grada, dok je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo.

Ideju za oslikavanje murala kako bi ulica kao javni prostor bila oplemenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novim umetničkim sadržajem predložila je Novosadska biciklistička inicijativa u saradnji sa Srednjom školom za dizajn "Bogdan Šuput". Aktivnost namenjena mladima od 15 do 30 godina osmišljena je tako da mladi umetnici i umetnice imaju maksimalnu kreativnu slobodu i da ostave sopstveni umetnički pečat u zajednici.

Organizatori su najavili da će iskoristiti lepo vreme, pa se završetak murala očekuje početkom sledeće nedelje. Prva dva dana će na muralu na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Jošefa Atile raditi deca, a preostalo vreme će raditi umetnici.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.