Sutra počinje 66. Sterijino pozorje (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 10:30

Sutra počinje 66. Sterijino pozorje (AUDIO)

Sutra počinje 66. Sterijino pozorje koje će trajati do 26. juna u Novom Sadu. O organizacionim izazovima i selekciji, za slušaoce Radio Novog Sada razgovarala je Ivana Maletin Ćorilić sa direktorom Pozorja, Miroslavom Mikijem Radonjićem, pa poslušajmo u rubrici Povodom.

Selektor Milivoje Mlađenović izabrao je 16 predstava koje su se izdvojile “Zlu vremenu, uprkos“ što je moto ovogodišnjeg festivala.

Uz saglasnost Kriznog štaba, Sterijino pozorje povećalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kapacitet gledališta za predstojeći festival.

Pušten je u prodaju još jedan kontigent ulaznica, koje možete da kupite do 16 časova u direkciji Sterijinog pozorja, u Zmaj Jovinoj 22.

"Ove godine je bilo dosta predstava koje su rađene kao dramatizacije naših književnika i njihovih proznih tekstova. Naša pozorišta su pokazala neverovatnu vitalnost, energiju i kreativne sposobnosti da prave umetničke relevante predstave. Pokazalo se daje pozorište bitno pre svega za mentalno zdravlje nacije" rekao je Radonjić.

Tema zla provejava kroz većinu predstava, rekao je još direktor Festivala. Po prvi put se pojaljuju pozorišta iz Novog Pazara i Tuzle.

U pratećem programu je tradicionlana likovna izložba "Scena, maska, lutka, kosti", Dani knjige, promocija časopisa "Scene" i mini tribina Pozorišta za decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sterijino pozorje počinje sutra u Novom Sadu, pred publikom 15 predstava

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2021

Sterijino pozorje, 66. po redu, pod sloganom "Zlu vremenu, uprkos", počeće sutra, 18. juna u Novom Sadu i trajaće do 26. juna.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.