Danas koncert za lečenje mališana Dragana Prnjata

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas koncert za lečenje mališana Dragana Prnjata

Učenici srednje novosadske muzičke škole "Isidor Bajić" danas organizuju humanitarni koncert u Pozorištu mladih, kako bi se priključili humanitarnoj akciji i pomogli u lečenju troipogodišnjeg dečaka Dragana Prnjata, obolelog od sarkoma mokraćne bešike.

Sutrašnji koncert muzička škola isidor Bajić organizovala je u saradnji sa Crvenim krstom, a koncert će se održati u velikoj sali Pozorišta mladih sa početkom u 19:30 časova.

Ulaz na koncert biće besplatan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a sav dobrovoljni prilog sakupljen tokom koncerta, odmah po završetku istog biće predat porodici Prnjat.

Inače, prema poslednjim informacijama  dobijenim od njegovog oca Dejana Prnjata, stanje malog Dragana se poboljšava.

"Stigli su rezultati biopsije i sve je uredu. Nema ćelija sarkoma. Juče smo bili na pregledu kod Draganovog doktora i profesor je zadovoljan Draganovim stanjem. Mokrenje se stabiliziralo posle biopsije", izjavio je Draganov otac 16. aprila na Fejsbuk stranici "Draganu od srca".

Inače, Dragan će nakon operacije morati na četiri kontrolna pregleda u Nemačku (na svaka tri meseca), druge godine imaće tri pregleda, a zatim će na svakih šest mesci imati preglede sve do šeste godine, od kada će u Nemačku ići jednom godišnje, sve do svoje 23. godine života.

Svaki kontrolni pregled na klinici u Nemačkoj koštaće oko 5 000 eura. Do sada je na račun klinike uplaćeno 90 000 eura. Tu je uračunato samo kliničko lečenje, bez smeštaja, hrane i lekova.

Ukoliko želite da pomognete Draganu i njegovim roditeljima da sakupe potreban novac, možete otići na Fejsbuk stranicu "Draganu od srca", tamo preuzeti račune za uplatu donacije. Za sve troškove lečenja roditelji poseduju račune.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Humanitarni koncert u Vranju

Izvor: juGmedia, 22.Apr.2015, 00:03

VRANJE – U Sportskoj Hali u Vranju, danas će biti održan humanitarni koncer „Pruži mi ruku“, sa početkom u dvanaest sati...Na koncertu će nastupiti talentovani učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, učenici muzičke škole „Stevan Mokranjac“, kao i članovi Kulturno...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.