Danas je najdepresivniji dan u godini

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je najdepresivniji dan u godini

Ukoliko se danas osećate naročito neraspoloženo i nemate motivacije, ne brinite jer razlog je, kažu stručnjaci, fenomen "tužni ponedeljak", odnosno najdepresivniji dan u godini.

"Tužni ponedeljak" definisao je psiholog Klif Arnal. Primenom formule : [W + (D-d)] x Tq ÷ [M x Na] u kojoj W predstavlja vremenske prilike, D dug, d mesečnu zaradu, T vreme nakon Božića, Q vreme nakon naših propalih pokušaja da nešto uradimo, M nizak nivo motivacije, a NA potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za preduzimanjem akcije, zaključio je da je treći ponedeljak u januaru najdepresivniji dan u godini.

Prema statistikama, januar je mesec u kojem se najviše ljudi razvede i mesec u kojem na Tviteru bude objavljeno najviše negativnih poruka.

Mnogi ne veruju u ovaj fenomen, a profesorka Jolanta Burk s Univerziteta East London smatra da je "tužni ponedeljak" depresivan dan samo zbog verovanja u to.

"Misleći da je danas najgori dan u godini, posvećujemo više pažnje negativnim stvarima oko nas. Ukoliko je to dan koji će negativno uticati na vaše razmišljanje, emocije i ponašanje, iskoristite prednosti i pretvorite ga u srećan dan. Umesto da pažnju pridajete lošim stvarima, budite svesni dobrih stvari koje se događaju vama i oko vas", rekla je Burk.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Danas je najdepresivniji dan u godini

Izvor: B92, 15.Jan.2018

Ukoliko se danas osećate naročito neraspoloženo i nemate motivaciju, ne brinite! Razlog je, kažu stručnjaci, fenomen poznat kao "tužni ponedeljak", odnosno - najdepresivniji dan u godini..."Tužni ponedeljak" je definisao psiholog Klif Arnal...Primenom formule: [W + (D-d)] x Tq ÷ [M x Na] u kojoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.