Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić dobio Hilandarsku spomenicu za dobročinstvo

Ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić dobio je Hilandarsku spomenicu arhimandrita Metohija i bratstva manastira Hilandara za dobročinstvo i pomoć u vreme obnove manastira kao i za zasluge u zaštiti i odbrani državnih i nacionalnih interesa.

Dačić je zahvaljujući se na dodeljenom priznanju, istakao svoju ličnu, kao i spremnost Vlade Srbije da uvek kada je potrebno, pruži pomoć i podršku Hilandaru, imajući u vidu da se radi o jednoj od najvećih svetinja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne samo za Srbiju, već i za čitav svet.

Ovo priznanje dodeljeno mu je prilikom posete Solunu, gde je učestvovao na ministarskom sastanku koji je organizovao ministar inostranih poslova Grčke Nikos Dendias.

Na kraju posete Solunu, Dačić je posetio i Srpsko vojničko groblje "Zejtinlik" gde je položio venac i još jednom se poklonio senima srpskih vojnika koji su poginuli tokom proboja Solunskog fronta.

Na groblju ga je dočekao Đorđe Mihailović, devedesetogodišnjak, koji već decenijama brine o humkama srpskih heroja, kao što su to pre njega činili njegov otac Đuro i deda Savo.

Đorđe je rekao da, iako je srpskog porekla i njegova porodica decenijama brine o srpskom vojničkom groblju, on nikada nije bio u Srbiji i nema srspko državljanstvo ni pasoš.

Dačić je obećao da će ministarstvo pomoći da se on po ubrzanom postupku dobije srpsko državljanstvo i da mu se izda pasoš.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.