Da se klonimo toga da budemo veliki Hrvati i veliki Srbi

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se klonimo toga da budemo veliki Hrvati i veliki Srbi"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kaže da bi bilo dobro za odnose Hrvatske i Srbije da se strane klone da budu veliki Hrvati i veliki Srbi.

On je istakao da je potrebno da se svi trude samo da budu veliki ljudi.

Bandić je, posle sastanka sa patrijarhom Irinejem, kazao da, kada se srećete sa jednim autoritetom kakav je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve, onda treba slušati, a manje govoriti i još manje prenositi medijima. Rekao je da je sa patrijarhom razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o odnosu među dobrim ljudima i da su konstatovali da s jedne i druge strane treba da se što više okrenemo budućnosti i poravnamo rovove prošlosti, kao i da budemo svi bolji ljudi.

Upitan za odnos prema Beogradu, kazao je da voli da dođe u Beograd, jer se, kada dođe na Terazije ili u Knez Mihailovu, osećao kao da je na Jelačić placu.

"Gde god da dođem na prostor bivše Jugoslavije osećam se kao kod kuće", naveo je.

Izrazio je žaljenje što neće moći da prati utakmicu reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu protiv Argentine, naglasivši da danas ima druge prioritete, ali da će krajičkom oka pratiti rezultat preko interneta.

"Navijajmo danas za Hrvatsku, a sutra za Srbiju. Dabogda se sreli u finalu", poručio je Bandić.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.