Crveni krst: Hrvatski graničari tuku migrante

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst: Hrvatski graničari tuku migrante

Crveni krst upozorio je na navode o nasilju koje graničari u Hrvatskoj sprovode nad migrantima koji pokušavaju da u tu zemlju uđu iz susedne BiH.

Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC) saopštila je da se desetinama ljudi, koji pokušavaju da pređu granicu, svakodnevno leče nanete povrede.

Portparolka ove organizacije Nikol Robišo rekla je danas da su neki migranti pričali kako su "pretučeni u rukama hrvatskih graničara", ali IFRC nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mogao da te navode proveri.

Regionalni direktor IFRC za Evropu Simon Misiri ukazao je da vlade moraju da obezbede "dostojanstvo i poštovanje" za sve ljude.

"Želja za kontrolisanjem nečije granice ne opravdava nasilje", upozorio je Misiri.

IRFC navodi da je više od 8.000 ljudi ušlo u Bosnu ove godine, što je osam puta više nego 2017, uključujući oko 3.000 u protekle četiri nedelje, a mnogi su došli iz Avganistana, Pakistana, Irana ili Sirije.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.