Conquest otvorio pogon u Carinskoj zoni

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Conquest" otvorio pogon u Carinskoj zoni

Francuska grupacija "Conquest" otvorila je proizvodni pogon u Slobodnoj carinskoj zoni.

Ova grupacija se sastoji od firmi Noremat, Etesia, Husson i Acometis koje se bave proizvodnjom komunalne opreme, odnosno proizvodnjom opreme vrhunskog kvaliteta za zimsko i letnje održavanje puteva, za održavanje i uređenje zelenih površina, kao i urbanog mobilijara i dečijih igrališta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je prilikom otvaranja pogona naveo da je za Novi Sad izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << važno pokretanje svakog novog privrednog subjekta. "Veliko mi je zadovoljstvo što je "Conquest" grupacija, ugledna filijala koja uspešno posluje i u zemljama u okruženju, svoju poslovnicu za proizvodnju, prodaju i servis komunalne opreme otvorila baš u našem gradu. Grad će pružiti svu logistiku svakom potencijalnom investitoru koji je spreman da posluje u našem gradu, a posebno mi je drago što je u ovoj hali u Slobodnoj carinskoj zoni konačno započet ozbiljan posao nakon nekoliko neuspešnih pokušaja", rekao je gradonačelnik .

Generalni direktor "Conquest SRB doo" Bojan Cimbal istakao je da je danas započeta prva faza investicije ove grupacije.

"Nakon istraživanja ovog tržišta naša grupacija smatra da postoji veliki problem u amortizaciji mašina koje trenutno koriste neka javno-komualna preduzeća. Mi verujemo da naše mašine mogu da doprinesu znatnom poboljšanju njihovog budžeta. Do kraja decembra moći ćemo da zaposlimo do 30 radnika, a u narednih godinu dana računamo da će taj broj biti mnogo veći", naglasio je direktor Cimbal.

Druga faza investicije podrazumeva sklapanje mašina sa srpskim komponentama već od decembra ove godine, a cilj grupacije je dugotrajno poslovanje sa postepenim rastom.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.