Izvor: Radio 021, 24.Jan.2021, 08:33

Chrome će pojednostaviti korišćenje lozinki

Postavljanje lozinki za raznorazne internet naloge je jedan od najvećih problema sa kojima se korisnici suočavaju.

U kompaniji Google smatraju kako će nova verzija Chrome pretraživača (Google Chrome 88) olakšati ovaj problem.

Naime, ova verzija donosi "sistem za poboljšanje lozinki", što znači da će biti dovoljno da odaberete ikonicu sa ključem, pa onda "check passwords". Tu ćete imati priliku da vidite koje lozinke Chrome smatra lošim ili slabim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Nakon toga, možete da ih promenite sledeći uputstva.

Naravno, uvek možete da tražite i da vam Chrome sam napravi lozinku, ali i da vas obavesti na kojim sve sajtovima koje ste koristili je došlo do krađe podataka.

Ova opcija prvo će biti dostupna za iOS, pa za Android operativni sistem.

Autor: Tportal

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.