Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021, 22:25

Četvorogodišnji dečak na respiratoru u Nišu

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana zaražen korona virusom hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, rekao je danas direktor UKC Zoran Perišić.

Naveo je da dete ima urođene bolesti pluća i da je trenutno na mehaničkoj ventilaciji.

Perišić je za Južne vesti rekao da je, prema poslednjim podacima kojima raspolaže, stanje deteta nepromenjeno.

"Dete je na respiratoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima problema sa disanjem. Ima urođene bolesti koje su dovele do toga. Ima bolesti pluća, to ga je uvelo u problem da ne može spontano da diše", rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima, "deca inače slabo tolerišu maske za invazivnu ventilaciju, pa je bolja opcija da se muskulatura relaksira stavljanjem na respirator".

Autor: Tanjug, Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.