Čenej: Od aerodroma ostali korov i dugovi

Izvor: 24sata, 19.Avg.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čenej: Od aerodroma ostali korov i dugovi

“Umesto pompezno najavljivanog aerodroma na Čeneju, rukovodstvo je iza sebe ostavilo pistu u korovu, višemilionska dugovanja i neregistrovane avione”, kaže član Aerokluba “Novi Sad” Miodrag Radanović.

PISTA - U Pokrajinskom sekretarijatu za finansije kažu da se od projekta izgradnje aerodroma Čenej privremeno odustalo, s obzirom na to da u ovom momentu “Pokrajina nema finansijski potencijal da ulaže u ovu investiciju”.

- Očekujemo da ćemo projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << odmrznuti, odnosno da ćemo biti u stanju da ga odgovorno planiramo i pristupimo njegovoj realizaciji tek kada nam to realni izvori budu omogućavali. Nadamo se da će to biti nakon donošenja zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine - ističu u Pokrajinskom sekretarijatu za finansije.

Aeroklubu “Novi Sad” je 2010. godine pokrajina ponudila ugovor po kome bi sva imovina čenejskog aerodroma prešla u ruke Pokrajinskog zavoda za sport. To je tadašnji upravni odbor odbio, jer se u ugovoru nigde ne pominje sudbina vazduhoplovnog kluba. Nakon toga je sazvana vanredna sednica Skupštine kluba, a imenovan je novi direktor, koji do tada nije imao nikakvog kontakta sa aeroklubom.

Po Radanovićevim rečima, Aeroklub je više od godinu dana u finansijskoj blokadi iako je po ugovoru Pokrajinska vlada trebalo da uplaćuje milion dinara mesečno kako bi opstajali i klub i aerodrom.

- Smenili smo prethodno rukovodstvo, a sada moramo pronaći i izvore finansiranja kako bismo aerodrom vratili u prvobitno stanje - kaže Radanović.

Zbog nepostojanja aerodroma, kako kaže Radanović, trpe i privrednici i obični građani, koji su upućeni na jedina dva aerodroma u Srbiji: u Nišu i Surčinu. Aerodrom je trebalo da bude namenjen kako domaćem tako i međunarodnom saobraćaju, a očekivan godišnji promet bio je oko 200.000 putnika.

Revizori češljaju Aeroklub “Novi Sad"

POSLOVANJE - Nadležnim institucijama su podnete prijave za nekoliko slučajeva malverzacija i zloupotrebe položaja odgovornih osoba u Aeroklubu “Novi Sad” za prethodne tri godine. Formirana je i komisija za popis preseka stanja u klubu, a angažovana je i nezavisna revizorska agencija da prečešlja poslovanje kluba.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.